Inkontinens behandling

Kommuner tilbyde i forskellig grad inkontinens behandling til deres borgere. Inkontinens behandling kan bestå af inkontinens hjælpemidler såsom bleer, Efemia og andre hjælpemidler.

Behandling kan også foregå i kommunens inkontinens klinikker, som man kan komme til fordi sygehuset har lavet en henvisning på baggrund af en genoptræningsplan, fordi din praktiserende læge har henvist dig eller fordi du bor i en super kommune, som har inkontinensklinikker hvor man kan komme uden henvisning.

Det er forskelligt hvad inkontinensklinikkerne kan tilbyde og til hvem. I nogle kommuner skal man være 65+ og i andre kommuner er alder ikke et kriterie. På klinikken møder man typisk en inkontinens sygeplejerske og en fysioterapeut med speciale i bækkenbunden (Gyn-Obs fysioterapeut). De undersøger først hvilken type inkontinens man har og om deres tilbud vil kunne hjælpe. Det kan være et individuelt træningsforløb eller holdtræning.

Inkontinens behandling i din kommune

Vi vil i det understående på prøve at liste kommunernes tilbud. Det er en side som er under opbygning. Så alle kommuner kommer ikke på med det samme. Ind til vi er færdige, kan du måske finde mere information her.